Με ελληνική εκπροσώπηση το ετήσιο συμπόσιο της WADA, το Σαββατοκύριακο στη Λωζάνη

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 3:39:0 6/10/2022,

Αυτό το Σαββατοκύριακο (11-12/6) πραγματοποιείται το ετήσιο συμπόσιο της WADA, στο Συνεδριακό Κέντρο SwissTech στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στις εργασίες από το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΕΟΕ Στάθη Κουκέα, τον πρόεδρο του ΕΟΚΑΝ Γρηγόρη Λέων, τον  εκτελεστικό διευθυντή του ΕΟΚΑΝ Γιώργο Ροδινό, την πρόεδρο των Ελλήνων Olympians, Βούλα Κοζομπόλη και την πρωταθλήτρια μας στο σκι αντοχής, Μαρία Ντάνου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνάντηση, παγκοσμίου επιπέδου. Το συμπόσιο θα συγκεντρώσει, μεταξύ άλλων, επαγγελματίες του αντιντόπινγκ από Διεθνείς Ομοσπονδίες, Εθνικούς και Περιφερειακούς Οργανισμούς Αντιντόπινγκ και Οργανισμούς Μεγάλων διοργανώσεων, καθώς επίσης αθλητές, Κυβερνήσεις, διαπιστευμένα εργαστήρια της WADA, ερευνητές και Μέσα ενημέρωσης.

Οι φετινές εργασίες θα διερευνήσουν το πώς μπορεί να προωθηθεί περαιτέρω το αντιντόπινγκ προς όφελος των αθλητών σε όλο τον κόσμο ενώ θα συζητηθούν ορισμένες από τις πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα της αντιντόπινγκ 

Μία σημαντική φετινή καινοτομία του συμποσίου είναι πως στο πρόγραμμα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των αθλητών.

 

 

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr