«Πρώτα θα παίξει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό και μετά θα συζητήσουμε για την Λεωφόρο»

Δημοσιεύθηκε 2 χρόνια πριν, στις :45:00 4/2/2022,

Για όλους και για όλα μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ξεκαθάρισε πως η κατεδάφιση της Λεωφόρου θα ξεκινήσει μόνο όταν ο Παναθηναϊκός παίξει το πρώτο του παιχνίδι στο νέο γήπεδο στον Βοτανικό.
 
Αναλυτικά όσα είπε στον Real Fm 97,8 ο δήμαρχος της Αθήνας:

Για το πως θα είναι τη αρένα: « Στον Βοτανικό θα φτιαχτεί το 2026 το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας, που θα αγγίζει τις 40.000 θέσεις. Ένα γήπεδο που θα είναι του Παναθηναϊκού για πάντα».

Για τον λόγο που είναι στον Βοτανικό και όχι στη Λεωφόρο οι νέες εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού: «Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Πάμε να δούμε συγκεκριμένα. Το γήπεδο που θα στεγάσει τον Παναθηναϊκό για δεκαετίες. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΑΟ: ένα κλειστό, μια ανοιχτή πισίνα. Εκεί θα στεγαστούν και άλλα πολλά τμήματα του Ερασιτέχνη. Μια νέα πόλη θα δημιουργηθεί στο Βοτανικό. Στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας δημιουργούμε ένα πνεύμονα πρασίνου».

Για το τι θα δουν οι δημότες της Αθήνας στο Βοτανικό: «Ο Βοτανικός είναι μια περιοχή 1,5- 2 χιλ. από την Αθήνα. Για πολλές δεκαετίες βίωνε την απόρριψη. Με βάση τον σχεδιασμό μας το πράσινο θα αγγίζει το 50%. Από τους δρόμους μέχρι τα φώτα όλα θα είναι υπερσύγχρονα. Με την Διπλή Ανάπλαση ο Βοτανικός θα προσεγγίσει επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ».

Για το χρονοδιάγραμμα: «Το 2024 θέλουμε να έχουμε ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις του ΑΟ. Το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο. Πρώτο βήμα είναι οι συμβάσεις, δεύτερο βήμα να δημοπρατήσουμε το γήπεδο (αρένα) και τρίτο βήμα να εκταμιευθούν τα χρήματα για τις εγκαταστάσεις του ΑΟ. Φυσικά παράλληλα θα δημοπρατήσουμε και τους χώρους γύρω. Τα συνοδά έργα».

Για το ποιος θα συντονίζει το πρότζεκτ: «Ο Δήμος Αθήνας. Τους πόρους τους έχουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και κάποια χρήματα από το ΕΣΠΑ. Ο Δήμος ήρθε ένα πρότζεκτ και το ανέστησε. Είναι λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες, όταν ακούς κάτι τόσα χρόνια. Το πρότζεκτ είναι απολύτως δουλεμένο και θωρακισμένο. Πλέον το νερό έχει μπει στο αυλάκι».

Για το αν έχει ανησυχία να στερέψουν οι πηγές χρηματοδότησης: «Είναι απόλυτα διασφαλισμένη η χρηματοδότηση. Έχουμε προβλέψει τα χειρότερα δυνατά σενάρια».

Για τα χρονοδιαγράμματα και αν είναι σίγουρος ότι θα τηρηθούν: «Από αυτό θα κριθούμε και αυτό θέλουμε. Εγώ αυτή τη στιγμή ξέρω ότι το έργο θέλει δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως δουλεύαμε».

Για το αν αλλάξει η δημαρχία : «Η αλήθεια είναι ότι θα διεκδικήσω ξανά την εμπιστοσύνη των Αθηναίων, καθώς θέλω να ολοκληρώσω τα όσα ξεκίνησα. Θέλω να είμαι στον Βοτανικό ως Δήμαρχος το 2026. Στο πρώτο ματς που θα παίξει ο Παναθηναϊκός. Θέλω να είναι υπό την εποπτεία μου το project για την ομάδα μου»

Για το γεγονός ότι και οπαδοί άλλων ομάδων είναι υπέρ του Βοτανικού : «Εμένα μου έχει κάνει εντύπωση για την αίσθηση του fair play. Όλοι οι οπαδοί των άλλων ομάδων όχι μόνο δεν διαφώνησαν με το Βοτανικό, αλλά το στηρίζουν. Πρέπει λοιπόν να είμαστε αισιόδοξοι».

Για την κατεδάφιση της Λεωφόρου: «Ξεκάθαρα αφού παίξει ο Παναθηναϊκός το πρώτο του ματς στο νέο του γήπεδο, μετά θα ξεκινήσει η κουβέντα για την Λεωφόρο. Κλειδιά στο χέρι και για τις εγκαταστάσεις του ΑΟ και για το γήπεδο του ποδοσφαίρου, παίζει το πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός και μετά μιλάμε για την κατεδάφιση της Λεωφόρου. Αυτό υπάρχει ρητά τόσο στο Π.Δ. όσο και στις συμβάσεις».

Γιατί όχι Λεωφόρος: «Εξαρτάται από τι θέλουμε; Θέλουμε ένα σύγχρονο γήπεδο; Ε αυτό το γήπεδο δεν μπορεί να χτιστεί στη Λεωφόρο. Μόνο στο Βοτανικό γινόταν».

Για το τι θα δουν οι Αθηναίοι στη Λεωφόρο: «Ένα πάρκο, ένα εντευκτήριο και ένα μουσείο του Παναθηναϊκού και ένα μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ».

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr