Πρώτα έτοιμος ο Βοτανικός και μετά «αγγίζεται» η Λεωφόρος

Δημοσιεύθηκε 11 ημέρες πριν, στις 1:45:0 1/15/2022,

Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για τη Διπλή Ανάπλαση, όσον αφορά το τι θα γίνει με το γήπεδο στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον τελευταίο μήνα, πριν η Γενική Συνέλευση του ΑΟ αποφασίσει για τον Βοτανικό και την εφαρμογή της Διπλής Ανάπλασης σε Ελαιώνα και Λεωφόρο. Πολλοί ενδεχομένως να φοβούνται, μήπως οι «πράσινοι» πάθουν ό,τι και η ΑΕΚ στο δικό της γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Δηλαδή να παραχωρήσει ο σύλλογος το «Απ. Νικολαϊδης» και οι εγκαταστάσεις εκεί να γκρεμιστούν, δίχως να είναι έτοιμα τα πάντα στον Βοτανικό.

Εδώ όμως είναι η διαφορά. Καθώς το Προεδρικό Διάταγμα για τη Διπλή Ανάπλαση, προβλέπει ότι μόνο όταν ετοιμαστούν ΟΛΕΣ οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και το γήπεδο 38.000 θέσεων στον Ελαιώνα, τότε και ΜΟΝΟ τότε θα αγγιχθεί η Λεωφόρος! Με λίγα λόγια η ιστορική έδρα του συλλόγου θα μεταμορφωθεί σε χρόνο πράσινου και μουσείο για τον Παναθηναϊκό, μόνο όταν ο Ερασιτέχνης έχει πάρει τα... κλειδιά του Βοτανικού στα χέρια του!

Σε αυτό το στοιχείο αναφέρθηκε και ο Κώστας Μπακογιάννης στην πρόσφατη συνέντευξή του στο bwinΣΠΟΡΦ ΦΜ 94.6: «...Πιστεύω πως το έργο αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί το 2024 ή το 2025. Πρώτα τελειώνει ο Βοτανικός και μετά μιλάμε για τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Υπάρχει το προεδρικό διάταγμα και υπάρχουν και συμβάσεις, όπου ο καθένας αναλαμβάνει νομικές υποχρεώσεις. Πολύ συνειδητά επιλέγουμε αυτό το δρόμο και για να φτάσουμε σε αυτές τις συμβάσεις έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλες τις πλευρές».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr