Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια τα δικαιώματα του Βοτανικού!

Δημοσιεύθηκε 24 ημέρες πριν, στις 2:49:0 1/5/2022,

Κυβερνητική ανακοίνωση ήρθε να δώσει και με τη... βούλα, πια, δικαιώματα ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, όπως είχε και στη Λεωφόρο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων: 

«Ως προς την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σε νεότερη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων ως τροπολογία στο άρθρο 60 του ν. 4809/21, το 15%των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού,όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Η Κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για να ολοκληρωθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Παναθηναϊκού».

Θυμίζουμε, ότι προ ημερών η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε δώσει οριστικά τη συγκατάθεσή της για να γίνει πράξη το πάγιο αίτημα του Ερασιτέχνη. Να μεταφερθούν δηλαδή στον Βοτανικό τα δικαιώματα που διατηρεί ο σύλλογος στη Λεωφόρο (15% επί των εισιτηρίων και των διαφημίσεων) για διάστημα 49 χρόνων και όχι μόνο για 15+15, όπως προέβλεπε το μέχρι πρότινος νομοθετικό πλαίσιο.

Ο νέος πλέον νόμος θα ψηφιστεί στις αρχές του νέου έτους και θα προβλέπει μάλιστα ότι, μετά το πέρας των 49 χρόνων θα υπάρχει η δυνατότητα (μέσω νέας διαπραγμάτευσης Ερασιτέχνη και Πολιτείας) να ανανεωθεί η συμφωνία των δύο πλευρών!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr