Παϊρόζ: Ερευνάται μέγα σκάνδαλο για τη Μουσκρόν, με άμεση εμπλοκή Ζάχαβι!

Δημοσιεύθηκε 14 ημέρες πριν, στις 7:12:0 10/2/2021,

Εξελίξεις έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες για την Μουσκρόν του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, του Ταϊλανδού που είχε επιχειρήσει το 2018 να πάρει στα χέρια του την ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Εξελίξεις έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες για την Μουσκρόν του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, του Ταϊλανδού που είχε επιχειρήσει το 2018 να πάρει στα χέρια του την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω της κοινοπραξίας «Pan Asia». Την Παρασκευή (1/10), λοιπόν, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι ο Πίνι Ζάχαβι, φερόμενος ως ιδιοκτήτης στη Μουσκρόν το 2015, έχει υποπέσει σε μία σειρά από παράτυπες πράξεις!

Συγκεκριμένα το χρονικό έχει ως εξής. Ένας Ισραηλινός πούλησε την Μουσκρόν έναν μόλις χρόνο, αφότου την είχε αγοράσει. Μιλάμε, δηλαδή, για εικονική αγοραπωλησία! Εν συνεχεία, η βελγική ομάδα εξαγοράστηκε από την Latimer International Ltd και ο εγγονός του Ζάχαβι, Αντάρ Ζαχάβ, έγινε ο κύριος μέτοχός της. Το 2018 η Μουσκρόν πουλήθηκε ξανά, αυτή τη φορά στον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ.

Η βελγική εισαγγελία έχει σαφείς ενδείξεις ότι ο Ζαχάβι ασκούσε τη διοίκηση του συλλόγου, πολύ μετά την πώλησή του, παρότι η βελγική νομοθεσία απαγορεύει σε έναν μάνατζερ να εμπλέκεται ιδιοκτησιακά με επαγγελματική ομάδα της χώρας. Εκείνη την εποχή, ο Ισραηλινός μάνατζερ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι φέρεται να είχε διαπράξει πολλές παράνομες δραστηριότητες. Οι ερευνητές έλαβαν ενοχοποιητικό υλικό για τον Ζάχαβι από τη Μάλτα. Όσα βρήκαν, δείχνουν ότι ο 78χρονος μεγαλοατζέντης «χάρισε» παράνομα χρήματα στην Μουσκρόν μέσω πολλών εταιρειών. Μέσα στο καλοκαίρι, μάλιστα, ο Ζάχαβι ανακρίθηκε στο Βέλγιο αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Όσον αφορά ειδικότερα την Μουσκρόν, είναι ύποπτη ότι υπέβαλε ψευδή έγγραφα στο Βελγικό Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο κατά τη διαδικασία της αδειοδότησης για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Jupiler Pro League. Ο Ζάχαβι αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι μετά την πώληση του βελγικού συλλόγου, δεν συμμετείχε πλέον με κανέναν τρόπο στις δραστηριότητές του. Συνοπτικά η ομάδα του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ κατηγορείται για πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr