Ποια είναι η συμφωνία ανάμεσα σε Κορίνθιανς και Παναθηναϊκό για Βιτάλ

Δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, στις 10:55: 9/28/2021,

Στο πράσινο στρατόπεδο θα πρέπει να σκέφτονται σιγά σιγά να αγοράσουν τον Βραζιλιάνο βιρτουόζο άσο.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το 5-1 επί του Βόλου και ο μόνος παίκτης που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και στα 4 πρώτα ματς του πρωταθλήματος, αναμφίβολα, δεν είναι άλλος από τον Ματέους Βιτάλ και για αυτό θα πρέπει σιγά σιγά να ανοίξει και η κουβέντα για το τι θα συμβεί το προσεχές καλοκαίρι.

Τι περιλαμβάνει το ντιλ ανάμεσα στις δύο πλευρές;

O Παναθηναϊκός και η Κορίνθιανς συμφώνησαν στα τέλη του Αυγούστου για τον μονοετή δανεισμό του Βραζιλιάνου. Στο ντιλ είχε συμπεριληφθεί οψιόν αγοράς ύψους 4 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του (απ’ το 85% που κατέχει σήμερα η βραζιλιάνικη ομάδα) η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί από το "τριφύλλι" έως το τέλος Μαΐου (ήτοι μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος πρωταθλήματος), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει καλύψει τις 500.000 ευρώ απ’ τις 750.000 ευρώ του συμβολαίου του.

Από εκεί και πέρα, εάν στο συγκεκριμένο διάστημα η Κορίνθιανς δεχτεί πρόταση για την παραχώρηση του Βιτάλ, ο Παναθηναϊκός θα έχει ισότιμο δικαίωμα επιλογής (right of preference) και αν επιλέξει τελικά να μην το εξασκήσει τότε ο δανεισμός αυτόματα ολοκληρώνεται και ο ποδοσφαιριστής επιστρέφει στην Κορίνθιανς.

Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν υποψήφοι αγοραστές, ωστόσο ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο ότι και εάν γίνει.

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr