Πόθος η γενιά του '04!

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 1:00:0 5/23/2021,

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του PAO Magazine.

Πέρα από τον προπονητή, τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να ενισχυθεί και στελεχιακά. Κι αυτό, διότι γίνεται εμφανές πια ότι το κλαμπ έχει σοβαρό έλλειμμα σε ανθρώπους που απαρτίζουν τον σύλλογο διοικητικά. Είτε αυτή η θέση αφορά ένα πόστο του αγωνιστικού τμήματος (βλ. γενικός αρχηγός), είτε ένα αντίστοιχο μεταξύ ομάδας και διοίκησης (βλ. γενικός διευθυντής)

Είναι ενδεικτικό ότι μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την ήττα από την ΑΕΚ, μίλησε στους ποδοσφαιριστές ο αντιπρόεδρος Σπύρος Βλάχος. Εντός των αποδυτηρίων ο Παναθηναϊκός θέλει ένα πρόσωπο, ιδανικά παλαίμαχο από τη νέα γενιά, ο οποίος θα επιβληθεί με το... καλημέρα ως προσωπικότητα.

Ένα τέτοιο ακριβώς πρόσωπο θα ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, με τον Γιάννη Αλαφούζο να τον ήθελε παρόντα για τη νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι!

Τι κρατάει τον «Τυπάρα» πίσω

Είναι δεδομένο ότι ο Καραγκούνης είναι συναισθηματικά δεμένος με το «τριφύλλι» και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στελεχιακά στο σύλλογο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που σκέφτεται ιδιαίτερα και τον κρατούν για την ώρα πίσω.

Το πρώτο, είναι ότι δεν έχει ακόμα σαφή εικόνα του ρόλου του μες στην ομάδα. Ο «Τυπάρας» δεν θέλει απλώς να υπάρχει στον Παναθηναϊκό, αλλά να βρεθεί σε μια θέση που αφενός θα μπορεί να την υπηρετήσει και αφετέρου, που θα κάνει καλό στο ίδιο το κλαμπ.

Το δεύτερο, σχετίζεται με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια σε μια απίστευτη εσωστρέφεια, κομμάτι της οποίας δεν επιθυμεί να γίνει ο «Κάρα». Στον αντίποδα, βέβαια, από που λένε στον εμβληματικό αρχηγό όσοι προσπαθούν να τον πείσουν, είναι ότι ακριβώς αυτή η εσωστρέφεια θα μειωθεί με ενδεχόμενη ενασχόλησή του στην ομάδα.

Πάντως να αναφέρουμε ότι ανεξαρτήτως κατάληξης, οι σχέσεις Αλαφούζου-Καραγκούνη έχουν εξομαλυνθεί πια.

Θέσεις και για άλλους παλαίμαχους της νέας γενιάς

Στο πλαίσιο των δομικών αλλαγών που ετοιμάζονται, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να προχωρήσει στην επανασύσταση του τμήματος σκάουτινγκ. Η προεργασία είχε ξεκινήσει απ’ όταν ο Ρόκα ήταν τεχνικός διευθυντής, σταμάτησε επί Ντρεοσί και τώρα, το τμήμα σκοπός είναι να πάρει «σάρκα και οστά».

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του PAO Magazine, επιθυμία του Παναθηναϊκού είναι επικεφαλής του τμήματος να οριστεί ένας από τους παλαίμαχους της νέας γενιάς, χωρίς να μιλάμε για τον Καραγκούνη, τον οποίο ο Αλαφούζος ονειρεύεται σε άλλον ρόλο.

Ο Μπασινάς θα μπορούσε να είναι ο εκλεκτός για μία τέτοια θέση, αν και σε όλες τις περιπτώσεις των συγκεκριμένων εμβληματικών πάλαι ποτέ παικτών, η διαπραγμάτευση δεν είναι ποτέ εύκολη. Όχι για λόγους οικονομικούς, αλλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι που έζησαν τον Παναθηναϊκό κραταιό και μεγάλο, θέλουν να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο σύλλογος βαδίζει στην κανονικότητα για να επιστρέψουν. Ειδάλλως, δεν θα το κάνουν.

Όπως και να έχει, στους «πράσινους» έρχεται... οδοστρωτήρας σε όλα τα επίπεδα! Οι αλλαγές αφορούν τους πάντες και τα πάντα, με πολλούς ποδοσφαιριστές φυσικά να τελειώνουν προσεχώς. Ανεξαρτήτως, μάλιστα, του αν έχουν συμβόλαιο και γι’ αλλά χρόνια!

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr