Δρακωτός: «Έχουμε έτοιμη οικονομική πρόταση για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός»

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 7:37:0 5/22/2021,

Ο Μάρκος Δρακωτός μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι έχει έτοιμη οικονομική πρόταση για τον Παναθηναϊκό που θα τον αλλάξει status και ανεβάσει την ομάδα πάνω από το επίπεδο του Ολυμπιακού.

Aναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»:

Για το ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό: «Ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε η δυνατότητα να απευθυνθώ στους φίλους του ΠΑΟ.Εδώ και καιρό μελετάμε την πρόταση εξαγοράς του ΠΑΟ, με τα τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Αλαφούζου. Θέλουμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση της ομάδας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.Πρέπει όμως να αλλάξουμε ριζικά την δομή της ομάδας, που ήταν προβληματική τα τελευταία χρόνια. Θα θέσουμε τα θεμέλια για την επαναφορά της ομάδας εκεί που πρέπει, χρειάζεται σταθερότητα. Τα τελευταία 12 χρόνια η ομάδα έχει αλλάξει περίπου 12 προπονητές και 9 τεχνικούς διευθυντές. Ο οικονομικός παράγοντας είναι σημαντικός, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Αναγνωρίζω ότι ο κ. Αλαφούζος έχει ξοδέψει ένα πραγματικά μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα αποτελέσματα όμως δείχνουν ότι τα χρήματα δεν έχουν ξοδευτεί σωστά. Παρά το χαμηλό μπάτζετ ο ΠΑΟ, μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικός, επενδύοντας σε ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο, φέρνοντας στην ομάδα τη σταθερότητα που τόσο χρειάζεται».

Για το ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανε μετά τις συζητήσεις: «Ήλπιζα το ενδιαφέρον μου για την ομάδα να μην είχε δημοσιοποιηθεί από σεβασμό προς τον ιδιοκτήτη και την ομάδα. Τα επόμενα βήματα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον κ. Αλαφούζο και από το ειλικρινές ενδιαφέρον του να πουλήσει. Αν πράγματι το έχει,τότε  μπορούμε να αναλύσουμε τις προοπτικές εξαγοράς του συλλόγου. Δεσμεύομαι να σεβαστώ την ιστορία, τους παίκτες, τους προπονητές και τους υπερήφανους οπαδούς της ομάδας. Πρέπει να εξετάσουμε την οικονομική κατάσταση της ομάδας, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα και να καταλήξουμε σε μια πρόταση που μπορεί να μας οδηγήσει σε περαιτέρω συζητήσεις και αυτό θα με φέρει στην Αθήνα».

Για το γεγονός ότι και άλλοι ήρθαν να πάρουν τον Παναθηναϊκό και δεν τα κατάφεραν: « Οι συζητήσεις μας με τον κ. Αλαφούζο ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Μας δόθηκε η εντύπωση ότι ήθελε να πουλήσει. Τον προσεγγίσαμε, μας ζήτησε να του παρέχουμε πληροφορίες και το κάναμε. Κάθε φορά όμως που φτάναμε σε ένα σημείο δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Έχουμε ήδη σχεδιάσει την οικονομική πρόταση που θα κάνουμε».

 
Για το σχέδιο του: «Είμαστε  στο σημείο να αναλάβουμε δράση για την ομάδα αν μας δοθεί αυτή η δυνατότητα. Οι προσπάθειες μας στηρίζονται από αρκετούς ανθρώπους που έχουν υπάρξει μέρος της ιστορίας της ομάδας, έχοντας αποδείξει την αγάπη τους  και την αφοσίωση τους στον σύλλογο. Ήδη συνεισφέρουν με τις ιδέες τους και το πως μπορεί ο ΠΑΟ να μπει σε ένα νέο δρόμο. Η ομάδα χρειάζεται σταθερότητα που δεν είχε τα τελευταία χρόνια και η σταθερότητα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις».

Για το αν έχει να υποσχεθεί κάτι: «Φυσικά θα κάνουμε το καλύτερο να ξαναχτίσουμε την ομάδα από το μηδέν, αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο,δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κερδίζουμε αμέσως την επόμενη μέρα, θα ήταν και εντελώς άστοχο από την πλευρά μου να ισχυριστώ κάτι τέτοιο,η κεντρική ιδέα,είναι να χτίσουμε μια ομάδα η οποία μπορεί να μην κερδίζει άμεσα αλλά να χτίσουμε κάτι σωστό για το μέλλον. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας,να μπορείς να χτίζεις μια πολύ δυνατή ομάδα με ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται για το πρότζεκτ και το  καταλαβαίνουν. Υπάρχουν άνθρωποι που  μπορούν να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο από μένα και θα το διασφαλίσουμε όλα αυτά για τον Παναθηναϊκό».

Για το αν μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα που να πάει κόντρα στον Ολυμπιακό: «Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει ο Παναθηναϊκός μεγάλος και να τον ανεβάσουμε πάνω από το επίπεδο του Ολυμπιακού. Όταν ήμουν 8-10 ετών, ο θείος μου το καλοκαίρι όταν πήγα στην Ελλάδα με πήγε στο γήπεδο και μου είπε αυτή είναι η ομάδα μας. Από εκείνη την ημέρα ο ΠΑΟ είναι η ομάδα μου και μέρος της ζωής μου. Σέβομαι την ομάδα ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί. Πάντα θα υποστηρίζω την ομάδα , τον εκάστοτε ιδιοκτήτη και τους παίκτες. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον δρόμο του Παναθηναϊκού. Να είμαστε όλοι μαζί. Σίγουρα αν είμαστε όλοι μαζί και εγω μπω με την καρδιά μου και οι παίκτες παίζουν με την καρδιά τους θα δούμε κάτι πολύ διαφορετικό».

Για το θέμα του γηπέδου: «Σε αυτή την χρονική στιγμή δεν παίζει καθόλου σημαντικό ρόλο το θέμα του γηπέδου»

Για το αν έχει συμπαίκτες και αν έχει μιλήσει με παλαίμαχους του Παναθηναϊκού: «Ναι έχουμε μιλήσει με αρκετούς...»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr