Μαλακατές: «Πιστεύω θα γίνει ο Βοτανικός - Νεότερα την άλλη εβδομάδα!»

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 10:46: 3/30/2021,

ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Ερασιτέχνης, ο Δήμος και η ΑΕΠ Ελαιώνα βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την υπογραφή των διμερών συμβάσεων

Ημέρες εξελίξεων όσον αφορά τον Βοτανικό είναι οι τελευταίες που διανύουμε, καθώς μετά τις αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση του έργου, ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το project. Μιλώντας στο SDNA, συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει το δικό του γήπεδο στον Ελαιώνα, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί τηρούνται στο έπακρον!

Ο Δήμος Αθηναίων έχει αιτηθεί για το γήπεδο την εκταμίευση 1 εκατ. ευρώ μες στο 2021. Εν συνεχεία τα έτη 2022-23 θα εκταμιευθούν για το κυρίως μέρος του project άλλα 40 εκατ. ευρώ ανά έτος, ενώ τέλος το 2024 θα εκταμιευθούν περίπου 8 εκατ. ευρώ ακόμη για την ολοκλήρωση του έργου.

Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Ερασιτέχνης, ο Δήμος και η ΑΕΠ Ελαιώνα βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την υπογραφή των διμερών συμβάσεων. Οι συμβάσεις αυτές θα είναι ουσιαστικά το επόμενο βήμα μετά το μνημόνιο συναντίληψης, που είχαν υπογράψει μεταξύ τους τον Νοέμβριο. Αυτό θα είναι και ένα από τα τελευταία βήματα για την οριστική και νομική κατοχύρωση του έργου, πριν φτάσουμε στο καλοκαίρι, όταν θα δημοπρατηθεί το έργο και θα επιλεγεί μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ο κατασκευαστής.

Το Sportdog ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκη Μαλακατέ, ο οποίος στη δήλωσή του επισήμανε ότι: «Βρισκόμαστε σε επαφή με την ΑΕΠ Ελαιώνα, την ΠΑΕ και τον Δήμο για τις διμερείς συμβάσεις. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Κατ' αρχήν έχουμε συμφωνήσει. Ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα να κάνουμε και κάποιες δηλώσεις για το θέμα. Ακούω όσα λέει ο Υπουργός Ανάπτυξης και σίγουρα γνωρίζει καλύτερα τι γίνεται με τον Βοτανικό. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα γίνει το έργο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr