Απόλυτη επιβεβαίωση - Δημοπράτηση του Βοτανικού μέχρι το καλοκαίρι!

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 1:45:0 3/29/2021,

Το «πράσινο» όνειρο όλο και πιο κοντά.

Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ από το «Πράσινο Τύπο»! Συγκεκριμένα όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις 16 Μαρτίου, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει δημοπράτηση του έργου στον Βοτανικό μέσα στο καλοκαίρι του 2021.

Για την κατασκευή των έργων μέσω εργολαβιών απαιτείται πάντα η δημοπράτησή τους, η οποία διενεργείται με εγκεκριμένα τεύχη δημοπράτησης. Αφού ολοκληρωθεί κι η εν λόγω διαδικασία, θα επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου. Με πιο απλά λόγια, δηλαδή, ο κατασκευαστής. Το θετικό στην προκειμένη περίπτωση ήταν και παραμένει ότι θα χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες μελέτες για την κατασκευή του νέου γηπέδου, άρα όλη η καθυστέρηση από το κομμάτι της ανάπτυξης μελετών παρακάμπτεται αυτόματα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το πρωί της Δευτέρας (29/3) στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωνε ότι: «Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά κανονικά μέσα στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται. Σήμερα, μάλιστα, κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 70 εκατ. ευρώ. Δεν μιλάμε, απλώς, για ένα γήπεδο. Πρόκειται για μία μητροπολιτική παρέμβαση. Είναι η δημιουργία δύο πόλων μέσα στην Αθήνα. Στη Λεωφόρο θα δημιουργήσουμε ένα χώρο πράσινου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαμένο».

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr