Τα επόμενα βήματα μετά το «ΟΚ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Βοτανικό!

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 11:26: 3/22/2021,

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φάση ωρίμανσης του έργου ξεκίνησε. Ο τρόπος που θα επιλεγεί ο ανάδοχος του project.

Ευχάριστα νέα είχε η σημερινή μέρα (16/3) για τον Παναθηναϊκό, καθώς ήρθε στο «φως» η αποκάλυψη για την οριστική έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κονδύλι για το γήπεδο στον Βοτανικό. Το ποσό που θα εκταμιευτεί ανέρχεται στα 55 εκατ. ευρώ και οι βασικοί πόροι, θα αντληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το Ταμείο, δηλαδή, που θα ενισχύσει τις οικονομίες της Ευρώπης από τις δημοσιονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα επόμενα βήματα προκειμένου ο Βοτανικός να πάρει... σάρκα και οστά για τους «πράσινους». Από τη στιγμή που ήρθε το «ΟΚ» της Ε.Ε. για τα 55 εκατ. ευρώ, το αμέσως επόμενο «σκαλοπάτι» είναι οι υπογραφές ανάμεσα σε ΠΑΕ και Δήμο. Οι υπογραφές αυτές θα αφορούν, συγκεκριμένα, τη διμερή σύμβαση για το έργο της Διπλής Ανάπλασης.

Αφού πέσουν οι παραπάνω υπογραφές, επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση του έργου, η οποία αναμένεται να γίνει μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Για την κατασκευή των έργων μέσω εργολαβιών απαιτείται πάντα η δημοπράτησή τους, η οποία διενεργείται με εγκεκριμένα τεύχη δημοπράτησης. Αφού ολοκληρωθεί κι η εν λόγω διαδικασία, θα επιλεγεί ο ανάδοχος (δηλ. ο κατασκευαστής με πιο απλά λόγια) του έργου. Το θετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες μελέτες για την κατασκευή του νέου γηπέδου, άρα όλη η καθυστέρηση από το κομμάτι της ανάπτυξης μελετών παρακάμπτεται αυτόματα.

Αμέσως επόμενο βήμα είναι η εκταμίευση των 55 εκατ. ευρώ, διαδικασία που προβλέπεται να δρομολογηθεί μέσα στο 2022. Ασφαλώς τελευταίο κομμάτι είναι η παράδοση του έργου, που με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς προβλέπεται για το δεύτερο μισό του 2023.

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr