Όλγα Κεφαλογιάννη: «Υπάρχουν εξελίξεις για τον Βοτανικό, αλλά...»

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 4:41:0 3/14/2021,

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο PAO Magazine η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντά σε πέντε «καυτά» ερωτήματα για Βοτανικό και Λεωφόρο.

Η υπόθεση του νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό στον Βοτανικό συνεχίζει, όπως είναι λογικό, να απασχολεί τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου του «Τριφυλλιού».

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο «PM» η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντά… έξω από τα δόντια σε πέντε ερωτήσεις για τον Βοτανικό, την Λεωφόρο, το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για το έργο, καθώς και την αποδοχή που πρέπει να τύχει η απόφαση για το επό μενο «πράσινο σπίτι».

Του Χρήστου Δημόπουλου

Υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό;

«Εξελίξεις υπάρχουν και τις παρακολουθώ προσεκτικά έχοντας τέτοια υποχρέωση ως βουλευτής της Α’ Αθήνας. Γίνονται συζητήσεις και ανακοινώνονται συμφωνίες. Υπάρχουν όμως και επιφυλάξεις, εάν όλα αυτά που εξαγγέλθηκαν μπορούν να υλοποιηθούν και εάν όλοι είναι σύμφωνοι με τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί. Μαθαίνουμε για διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις. Ελπίζω να ξεπεραστούν και το έργο να προχωρήσει σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει ακούσει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να τα βλέπει να υλοποιούνται».

Πρέπει, κατά τη γνώμη σας, ο Παναθηναϊκός να αφήσει τη Λεωφόρο, για να «μετακομίσει» στο Βοτανικό;

«Είναι μεγάλο και κρίσιμο ερώτημα. Ο Παναθηναϊκός είναι ιστορικά συνδεδεμένος με το γήπεδο της Λεωφόρου. Εκεί γεννήθηκε, εκεί ανδρώθηκε και εκεί μεγαλούργησε. Γνωρίζω τις ανησυχίες των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα για το μέλλον των ερασιτεχνικών τμημάτων σε ένα γήπεδο τόσο απομακρυσμένο από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν ο Βοτανικός είναι η μοναδική λύση, τότε ένα σύγχρονο και μεγάλης χωρητικότητας γήπεδο εκεί είναι σίγουρα ένα ελκυστικό σχέδιο με προοπτική. Νομίζω ότι, για να γίνουν τελικά οι εγκαταστάσεις στο Βοτανικό, ίσως θα πρέπει ο Δήμος να εξετάσει το ενδεχόμενο το γήπεδο της Λεωφόρου να ανήκει στον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση είναι να διασφαλιστεί πέρα για πέρα η οικονομική βιωσιμότητα του Ερασιτέχνη».

Θα ήταν ρεαλιστική μια ριζική ανακατασκευή της Λεωφόρου;

«Στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί αξιόλογα, λειτουργικά και καλαίσθητα σχέδια ενός απόλυτα νέου γηπέδου, στον ίδιο χώρο που είναι το σημερινό. Δε γνωρίζω γιατί δεν προχώρησαν».

Πόσο ανάγκη έχει η Αθήνα έναν δυνατό Παναθηναϊκό με ένα σύγχρονο δικό του γήπεδο;

«Ο Παναθηναϊκός για περισσότερα από εκατό χρόνια εκπροσωπεί επάξια την Αθήνα σε όλα τα αθλήματα. Η πόλη έχει ανάγκη από έναν Παναθηναϊκό με το δικό του σύγχρονο γήπεδο, δυνατό, ακμαίο, οικονομικά εύρωστο και ικανό να συνεχίσει την εκπροσώπηση της πόλης διαχρονικά. Θα πάρουν πνοή όχι μόνο τα τμήματα του Παναθηναϊκού, αλλά και η ίδια η πόλη».

Έχει σημασία για την Πολιτεία η λύση που θα προχωρήσει για το γηπεδικό να τύχει ευρείας αποδοχής από τους φίλους του Παναθηναϊκού;

«Σωστή ερώτηση, αυτονόητη η απάντηση. Ο Παναθηναϊκός δεν δραστηριοποιείται μόνο για τα μέλη του ή τους αθλητές του και σίγουρα δεν δραστηριοποιείται για τους τραπεζίτες. Δύναμη του Παναθηναϊκού και πρωταρχικός λόγος ύπαρξής του είναι οι φίλαθλοί του. Αν αυτοί δεν είναι ικανοποιημένοι, τι νόημα έχει να προχωρήσει κανείς σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα; Οι φίλαθλοι πρέπει να ερωτηθούν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr