ΠΑΕ και Δήμος υπογράφουν τη σύμβαση για τον Βοτανικό!

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 4:38:0 3/14/2021,

Ευχάριστα είναι τα νέα από το μέτωπο του γηπεδικού. Όπως ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης (4/3) η «πράσινη» ΠΑΕ, Παναθηναϊκός και Δήμος Αθηναίων είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για τη διμερή σύμβαση αναφορικά στο έργο της Διπλής Ανάπλασης.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Δημόπουλος

 

Παράλληλα προχωρούν, βάσει χρονοδιαγράμματος, οι αναγκαίες μελέτες για τις εγκαταστάσεις, με στόχο τη δημοπράτηση του έργου το καλοκαίρι του 2021.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, εφόσον μετουσιωθεί οριστικά σε υπογραφές συβάσεων, τότε θα θωρακίσει μία και καλή το τεράστιο project στον Βοτανικό. Θυμίζουμε, ότι η σύμπλευση ΠΑΕ-Δήμου έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το deal ανάμεσα σε ΠΑΕ-Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τη μίσθωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Ελαιώνα. Στο οποίο η «Μάνα του Λόχου» θα έχει δικαιώματα ιδιοκτησίας, ακριβώς όπως στη Λεωφόρο.

Η χρηματοδότηση του έργου

Το έργο στον Βοτανικό θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το εν λόγω Ταμείο είναι ένας τεράστιος ευρωπαϊκός «κουμπαράς», από τον οποίο οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αντλήσουν πόρους για την ανάταση των οικονομιών τους, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού. Στις 21 Ιουλίου του 2020, μάλιστα, είχε επέλθει η κατ’ αρχήν συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης, με την Ελλάδα να εξασφαλίζει τότε συνολικούς πόρους ύψους 72 δισ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα 19,5 δισ. θα αφορούν επιχορηγήσεις, τα 12,5 δισ. θα συνιστούν δάνεια (σ.σ. σύνολο αυτά τα ποσά φτάνουν μαζί τα 32 δισ. ευρώ), τη στιγμή που σχεδόν άλλα 40 δισ. από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο θα δοθούν μέσα από δράσεις του ΕΣΠΑ.

Τα περίπου 200 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να πάνε για την επένδυση στον Βοτανικό δεν αφορούν, αποκλειστικά, το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ως γνωστόν το έργο περιλαμβάνει την εφαρμογή της Διπλής Ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο, σύγχρονες εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, ενώ ειδικότερα σε σχέση με τον Ελαιώνα θα πραγματοποιηθεί συνολικά αστική ανάπλαση της περιοχής, στα πρότυπα της αντίστοιχης ανάπλασης που έλαβε χώρα το 2019 στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου του Πειραιά. Σχετικά με την εκταμίευση των ποσών από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η Ελλάδα θα βάλει στα ταμεία της το 1/3 του συνολικού ποσού που προβλέπεται να λάβει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr