Η ώρα που καλείται να μιλήσει ο Αλαφούζος

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 4:32:0 3/14/2021,

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο Γιάννης Αλαφούζος φέτος όχι απλά βρίσκεται στο προσκήνιο όσον αφορά τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά εμφανίζεται πολύ συχνά σε δραστηριότητες της ομάδας. Του Χρήστου Δημόπουλου

 Από την παρουσία του στο γήπεδο, στο Κορωπί, μέχρι και στα αποδυτήρια της Λεωφόρου μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με λίγα λόγια, η περίοδος που ασκούσε μία... σκιώδη ιδιοκτησία στους «πράσινους» έχει παρέλθει.

 Είναι δεδομένο ότι η σχέση του με τη μεγαλύτερη μερίδα των φίλων του Παναθηναϊκού έχει διαταραχθεί. Τόσο, που (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τίποτα δεν μπορεί να την αναστρέψει. Ωστόσο είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Επί θητείας του προχωράει το γηπεδικό στον Βοτανικό. Άρα, δεν μπορεί άλλο πια να παραμένει σιωπηλός.

Ο Αλαφούζος καλείται να μιλήσει δημόσια για τον Παναθηναϊκό του αύριο. Αν πιστεύει ή νιώθει ότι η αναφορά σε ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν θα ήταν περισσότερο ζημιοσκόπος και αναποτελεσματική, ας μην την κάνει. Ωστόσο, για την επόμενη μέρα πρέπει να ανοίξει καθαρά τα χαρτιά του. Θέλει τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή ξανά ή όχι; Θέλει να μπει η ομάδα σε καινούργιο γήπεδο για να γίνει πρώτη ή για να πουλήσει ο ίδιος της μετοχές του; Θέλει συμπαίκτες στην ΠΑΕ ή όχι; Και το κυριότερο. Θέλει να ασχολείται ενεργά με τον Παναθηναϊκό και όπως επιβάλλεται να κάνει κάθε ισχυρός παράγοντας που βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου; Όλες αυτές είναι απαντήσεις που μόνο ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να δώσει.

Η ώρα για να γίνουν όλα αυτά δεν είναι απαραιτήτως τώρα. Όμως όταν τελειώσει η σεζόν, που ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει αν επέστρεψε στην Ευρώπη και τι στόχους ορίζει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εκεί ναι ο Αλαφούζος πρέπει να τοποθετηθεί. Δεν είναι υποχρέωση μόνο απέναντι στον κόσμο, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό. Είναι άλλωστε ο ίδιος άνθρωπος που ενώ προξένησε μεγάλα δεινά, ταυτόχρονα έχει μειώσει σήμερα σε ιστορικά χαμηλά το χρέος. Ποιος μεγαλομέτοχος επιθυμεί να είναι για τον Παναθηναϊκό, εκείνος μπορεί να το αποφασίσει. Πρέπει, ωστόσο, να το μάθουμε και οι υπόλοιποι...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr