Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη για το «πράσινο» ΟΑΚΑ

Δημοσιεύθηκε 2 μήνες πριν, στις 8:30:0 5/18/2022,

Τελείωσε και τυπικά το θέμα.

Τις προηγούμενες ημέρες προέκυψαν ενστάσεις και διαφωνίες από την ΕΟΕ και τις Ομοσπονδίες αθλημάτων όπως η ξιφασκία και το χάντμπολ για την παραχώρηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, όμως όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν.

Κι αυτό, γιατί σήμερα (17/5) πέρασε και τυπικά απο την Βουλή η διάταξη για το ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να το παίρνει στα χέρια του για τα επόμενα 49 χρόνια.

Θυμίζουμε, ότι με βάση τη συμφωνία η οποία σε επίπεδο διαπραγματεύσεων είχε «κλειδώσει» ουσιαστικά από τον Αύγουστο, τα δεδομένα ως προς την εκμετάλλευση του κλειστού έχουν ως εξής: Το 30% των καθαρών εσόδων από τις εμπορικές χρήσεις θα αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο, με τον Παναθηναϊκό να καρπώνεται το υπόλοιπο 70%. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλα είναι αυτά τα νούμερα, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια η ΚΑΕ όχι απλώς δεν λάμβανε χρήματα από εμπορικές χρήσεις του γηπέδου, αλλά πλήρωνε κιόλας το ενοίκιο για τη χρήση του.

Παράλληλα, το deal προβλέπει ότι το «τριφύλλι» καλείται να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα 12 χρόνια. Επενδύσεις που θα μετατρέψουν το σημερινό ΟΑΚΑ σε μία «καταπράσινη» έδρα που θα θυμίζει ΜΟΝΟ Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά όλοι όροι που θα διέπουν τη σύμβαση παραχώρησης:

  • H ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενων κτηρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων, μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης σε τρίτους.
  • Το ΟΑΚΑ θα λάβει σε ετήσια βάση το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών. Εξαιρούνται από τον όρο τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.
  • Η «πράσινη» ΚΑΕ δεσμεύεται να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ εντός 12 ετών για τα παραχωρούμενα κτήρια και όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Εδώ περιλάμβάνεται και οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης, ενώ η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και να προχωρά σε αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημιάς.
  • Όσα εμπεριέχονται στη συμφωνία βρίσκονται και στην διάθεση της ΕΟΚ για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων (προπόνηση, αγώνες κτλ), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φιλοξενία παγκόσμιων ή πανευρωπαικών αγώνων.

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr