Τι αλλάζει για τον Παναθηναϊκό μετά την παραχώρηση του ΟΑΚΑ: Οι επενδύσεις και τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις!

Δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, στις 1:00:0 4/15/2022,

Δυναμική εκτόξευσης για τον «Εξάστερο»!

Η 15η Απριλίου θα είναι στο εξής μία από τις ιστορικές ημερομηνίες για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Κι αυτό, διότι μετά από συζητήσεις και προσπάθειες πολλών ετών, το κλειστό του ΟΑΚΑ παραχωρείται ΟΡΙΣΤΙΚΑ στην ΚΑΕ για 49 χρόνια και γίνεται προσεχώς... καταπράσινο!

Με βάση τη συμφωνία η οποία σε επίπεδο διαπραγματεύσεων είχε «κλειδώσει» ουσιαστικά από τον Αύγουστο, τα δεδομένα ως προς την εκμετάλλευση του κλειστού έχουν ως εξής: Το 30% των καθαρών εσόδων από τις εμπορικές χρήσεις θα αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο, με τον Παναθηναϊκό να καρπώνεται το υπόλοιπο 70%. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλα είναι αυτά τα νούμερα, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια η ΚΑΕ όχι απλώς δεν λάμβανε χρήματα από εμπορικές χρήσεις του γηπέδου, αλλά πλήρωνε κιόλας το ενοίκιο για τη χρήση του.

Παράλληλα, το deal προβλέπει ότι το «τριφύλλι» καλείται να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια. Επενδύσεις που θα μετατρέψουν το σημερινό ΟΑΚΑ σε μία «καταπράσινη» έδρα που θα θυμίζει ΜΟΝΟ Παναθηναϊκό!

Περισσότερες λεπτομέρειες, προφανώς, θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι η επόμενη ημέρα, μπορεί να φέρει την εκτόξευση του Παναθηναϊκού! Από το χρόνου κιόλας τα έσοδα θα αυξηθούν σε σημαντικό βαθμό, κάτι που αναμένεται να αλλάξει άμεσα το στάτους του κλαμπ ανεξαρτήτως κατάληξης των όποιων συζητήσεων για την πώληση της ΚΑΕ.

Δείτε εδώ τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr