Δημήτρης Πρίφτης: Ένας πολύ καλός προπονητής, που όμως τα έκανε (σχεδόν) όλα λάθος!

Δημοσιεύθηκε 2 χρόνια πριν, στις 4:30:0 4/15/2022,

Ο «Πράσινος Τύπος» επιχειρεί να κάνει μία ανασκόπηση των ημερών Πρίφτη στον Παναθηναϊκό. Γιατί επιλέχθηκε το καλοκαίρι, που το... έχασε και οι όντως δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλεψε και τελικώς, απέτυχε.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης έδιναν τα χέρια με τον Δημήτρη Πρίφτη, είχαν ένα συγκεκριμένο (και ορθό) σκεπτικό στο μυαλό τους. Προσέλαβαν έναν Έλληνα προπονητή με παραστάσεις, ο οποίος επί χρόνια στην Ούνιξ Καζάν δεν είχε μόνο πετύχει, αλλά είχε αφήσει κιόλας το αγωνιστικό του στίγμα.

Στη Ρωσία, λοιπόν, ο Δημήτρης Πρίφτης λάνσαρε ένα μοντέλο ομάδας με φοβερή πίεση και ένταση στην άμυνα, με Αμερικάνους στην περιφέρεια που μπορούν να σκοράρουν με κάθε τρόπο και να σε «σκοτώσουν» από μακριά και κοντά, με την παρουσία εντός γκαρντ (βλ. Γουόλτερς) στο ρόστερ, όταν ήθελε να ελέγξει το τέμπο από τη θέση «1». Με γνώμονα την άμυνα άρα και τις υψηλές εντάσεις για τις οποίες κάναμε λόγο, Διαμαντίδης και Αλβέρτης ήθελαν να μεταφέρουν αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία του Έλληνα τεχνικού και στον Παναθηναϊκό.

Στην πράξη, τίποτα απ' όσα είπαμε παραπάνω δεν είδαμε στους «πράσινους». Όχι γιατί δεν είναι ο Πρίφτης καλός προπονητής. Κάθε άλλο. Τίποτα από τα παραπάνω δε συνέβη, πολύ απλά γιατί δεν αποκτήθηκαν παίκτες που να υπηρετούν το μοντέλο του προπονητή. Πόιντ γκαρντ (αυτή η «πληγή» στη μετα-Καλάθη εποχή) αποκτήθηκε; Όχι. Αμερικανοί με σουτ; Όχι. Ο Μέικον είναι μεν σκόρερ, αλλά δεν μπορεί να μπει στη λίστα αυτών που θεωρούμε κλασικούς σουτέρ από τα 6.75 (σ.σ. τέτοιος είναι ο Λοτζέσκι για να το κάνουμε πιο κατανοητό).

Την ίδια στιγμή ωστόσο που η ομάδα έμεινε «γυμνή» στην περιφέρεια, και μάλιστα με τον Νέντοβιτς τραυματία στην εκκίνηση, δαπανήθηκαν 1,2 εκατ. ευρώ(!) για Οκάρο και Έβανς. Μας συγχωράτε, αλλά πιο... πεταμένα χρήματα για παίκτες δεν έχουν ξαναφύγει, σε μία θέση (σ.σ. «4») που ο Παναθηναϊκός έχει πάρει ελάχιστα πράγματα όλη τη χρονιά.

Γιατί π.χ. να χαθεί ο Κώστας Αντετοκούνμπο μέσα από τα χέρια του «τριφυλλιού», να γίνει αυτός το νούμερο 2 πίσω από τον Παπαγιάννη στο «5» και να δοθεί ένα συμβόλαιο του εκατομμυρίου στη θέση «4»; Αφού δεν βρισκόταν άσος από το πάνω «ράφι», γιατί... κάηκε από το τεχνικό τιμ τόσο γρήγορα ο Ντιαλό, που έκανε ακολούθως με τη Μονακό σεζόν εκτόξευσης; Καλύτερα ο «Εξάστερος» να λάνσαρε ένα tall ball με περισσότερα φόργουορντ (βλ. Παπαπέτρου, Ντιαλό, Ρος και έναν ακόμη πόιντ γκαρντ που ούτως η αλλιώς θα ερχόταν), παρά αυτό το «χλιαρό» πράγμα με Πέρι μοναδικό ουσιαστικά άσο στο ρόστερ.

Συνολικά, ο Πρίφτης όπως έχουμε ξαναγράψει κλήθηκε να αντιμετωπίσει φέτος πρωτόγνωρες δυσκολίες. Για τις οποίες από ένα σημείο και μετά (βλ. τραυματισμούς, covid κτλ.) δεν ευθυνόταν ο ίδιος. Όμως αρκετές από αυτές, τις προκάλεσε πρακτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους 8 Αμερικανούς που ήρθαν, οι τρεις έφυγαν μέσα στη σεζόν (Φλόιντ, Πέρι, Φέρελ)! Πώς να σταθεί μία ομάδα με τόσες πολλές και ανεπιτυχείς άστοχες επιλογές. Το χειρότερο σε όλα αυτά; Ότι ο Πρίφτης είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, που πέραν των δυσμενών συνθηκών κυρίως στο οικονομικό που υπήρχαν στην ΚΑΕ απ' όταν ανέλαβε, αδίκησε εν τέλει τον εαυτό του! Κρίμα...

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr