Ζωτικής σημασίας να βρει πάλι ελληνικό «κορμό» για μεγάλα πράγματα

Δημοσιεύθηκε 14 ημέρες πριν, στις 12:00 11/13/2021

Χωρίς καλούς γηγενείς, ο Παναθηναϊκός πάντα θα έχει δυσκολίες στη δόμηση του ρόστερ του.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα τα οποία από το καλοκαίρι ήξερε ότι θα αντιμετωπίσει ο Πρίφτης, ειδικά μετά την αποχώρηση Μήτογλου, ήταν οι πολλοί ξένοι στο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δύσκολη θέση να διαχειριστεί ουσιαστικά δύο διαφορετικά ρόστερ σε Euroleague και Basket League, καθώς με 8 ξένους οι δύο είναι πάντα εκτός Α1.

Και αν για παράδειγμα μιλάμε για τον Φέρελ, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο από τη στιγμή που ένας παίκτης ο οποίος βγαίνει πρώτη φορά εκτός NBA, δεν μπορεί να βρει ρυθμό και να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Φυσικά, το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κλήθηκαν να φτιάξουν ρόστερ με 8 ξένους, οφείλεται στην έλλειψη top Ελλήνων παικτών. Αυτό δεν είναι πρόβλημα του Παναθηναϊκού μόνο, αλλά συνολικά του ελληνικού μπάσκετ.

Γνωρίζοντας καλά τα παραπάνω, το «τριφύλλι» έχει επενδύσει τον τελευταίο χρόνο πάνω σε παιδιά με προοπτικές μεγάλες. Ο λόγος για τους Λευτέρη Μαντζούκα και Νίκο Χουγκάζ. Η ανάδειξη παιδιών σαν και αυτές τις δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις (σ.σ. χρειάζονται κι άλλες ανάλογες κινήσεις, μία τέτοια μπορεί να είναι ο Νεοκλής Αβδάλας), κρίνονται υπεραπαραίτητες προκειμένου να μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει λιγότερες και άρα καλύτερες επιλογές ξένων. Είναι άλλο να έχεις προς διάθεση 3 εκατ. μπάτζετ για 5-6 ξένους, και άλλο το ίδιο μπάτζετ για 8 ξένους.

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr