«Καμία σοβαρή πρόταση για Παναθηναϊκό - Δεν γυρίζει ο Γιαννακόπουλος - Ψάχνουν αγοραστή»

Δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, στις 10:23: 11/7/2021,

Το ότι τηρείται σιγή ιχθύος, δεν σημαίνει ότι δεν «δουλεύονται» κάποια πράγματα. Τόσο στο διοικητικό, όσο και στο γηπεδικό.

Με αφορμή τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στη Euroleague από τον Ερυθρό Αστέρα και τη γενικότερη προβληματική εικόνα της ομάδας και φέτος, άνοιξε και πάλι η συζήτηση για τα διοικητικά και τον ενδεχόμενο πώλησης της ΚΑΕ.

Στο gazzetta.gr λοιπόν, ο Γιώργος Κούβαρης μετέφερε κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, που μάλλον δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές…

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Ξέρετε, είναι από τις στιγμές που όσες φορές και αν το πεις, όσες φορές και αν το διαβάσεις, όσες φορές και αν το «τσεκάρεις» δημοσιογραφικά, είναι και δύσκολο να το πιστέψεις. Άλλωστε για 33 συνεχόμενα χρόνια, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ήταν συνυφασμένος με το όνομα «Γιαννακόπουλος». Αρχικά με τους αείμνηστους Παύλο, Θανάση και Κώστα, ενώ από το καλοκαίρι του 2012 έως και το καλοκαίρι του 2020 με τον Δημήτρη. Τότε, δηλαδή, που είχε ανακοινώσει με κάθε επισημότητα ότι δεν ασχολείται πια με την «πράσινη» ΚΑΕ.

Η αλήθεια είναι ότι τότε υπήρχε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πώς «μπόρα είναι και θα περάσει» και ότι κάποια στιγμή ο ισχυρός παράγοντας θα επέστρεφε στα διοικητικά δρώμενα, όπως ήταν και για οκτώ σερί χρόνια. Αμ, δε. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Και ούτε πρόκειται να γίνει και ποτέ. Και εδώ είναι η μεγάλη «παγίδα» στην οποία έχει πέσει ο περισσότερος κόσμος.

Τύποις και στα χαρτιά μπορεί να παραμένει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από τη στιγμή που οι μετοχές βρίσκονται στο όνομά του, αλλά ουδεμία σχέση έχει με την ομάδα και ουδεμία ανάμειξη. Όχι μόνο φέτος αλλά εδώ και δύο χρόνια. Έχει επιλέξει να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την ομάδα. Καμία.

Απόσταση από το «πουλάω» στο «αγοράζω» αλλά...

Και γι' αυτόν τον λόγο έχει βάλει πωλητήριο στην ΚΑΕ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θέλει να απεμπλακεί εντελώς. Βέβαια η απόσταση από το «πουλάω» έως το «αγοράζω» είναι τεράστια και όσο δεν βρίσκονται επενδυτές ή αγοραστές, η ομάδα θα συνεχίζει να πορεύεται με «έσοδα-έξοδα». Και αυτό θα γίνει και φέτος και του χρόνου και του παραχρόνου και μέχρι να αλλάξουν χέρια οι μετοχές της ΚΑΕ.

Ουδέποτε κατατέθηκε σοβαρή πρόταση από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι πωλείται ο οργανισμός. Ουδέποτε τέθηκαν επί τάπητος στο τραπέζι συγκεκριμένες συζητήσεις και συγκεκριμένα νούμερα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται «ζυμώσεις» και ότι δεν γίνεται προσπάθεια ανεύρεσης νέου αγοραστή. Γίνονται. Και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν (σ.σ. άγνωστο ακόμα το πότε) εξελίξεις. Άλλωστε είναι δουλειές οι οποίες δεν μπορούν να τελειώσουν από τη μία μέρα στην άλλη. Το ότι τηρείται σιγή ιχθύος, δεν σημαίνει ότι δεν «δουλεύονται» κάποια πράγματα. Τόσο στο διοικητικό, όσο και στο γηπεδικό.

Όπως είναι γνωστό η τιμή πώλησης έχει οριστεί από τον ιδιοκτήτη στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Για μερικούς φαίνονται πολλά. Για μερικούς άλλους φαίνονται λίγα. Είναι αναλόγως πώς βλέπει κάποιος το ποτήρι. Μισοάδειο ή μισογεμάτο.

Από τη μία κάλλιστα θα μπορούσε να πει ότι είναι λίγα για το brand name του Παναθηναϊκού και της τεράστιας κληρονομιάς που έχει πίσω του με 6 τρόπαια της EuroLeague, 39 πρωταθλήματα Ελλάδας, 20 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ και 1 Διηπειρωτικό. Από την άλλη θα μπορούσε να πει ότι είναι πολλά για τις δύσκολες εποχές μετά το ξέσπασμα της πανδημίας καθώς εάν κάποιος αποφασίσει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να «ρίξει» άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να φτιάξει άμεσα ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό σύνολο για την EuroLeague. Και μην ξεχνάτε και κάτι. Δεν γίνεται κάποια επένδυση καθώς θα πρέπει ο οποιοσδήποτε θελήσει να πάρει την ομάδα (και κατ' επέκταση οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο ελληνικό μπάσκετ) να βγάλει πολλά χρήματα από την τσέπη του για να κάνει την τρέλα του.

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr