Αναβολή στις εκλογές της ΕΟΚ για λόγους ασφαλείας

Δημοσιεύθηκε 5 μήνες πριν, στις 10:18: 5/28/2021,

Αναβάλλονται οι εκλογές της ΕΟΚ, καθώς η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να επιβάλει απαγόρευση συναθροίσεων στη Λεωφόρο την Κυριακή, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Σε οριστική αναβολή οδηγήθηκαν οι εκλογές της ΕΟΚ, που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή (30/5) στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως απαγορεύεται «... κάθε υπαίθρια δημόσια συνάθροιση γύρω από το γήπεδο 'Απόστολος Νικολαΐδης'» επικαλούμενη σοβαρό κίνδυνο επεισοδίων λόγω των αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας.

Οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Άγγελος Παπανικολάου και Βαγγέλης Λιόλιος είχαν προετοιμαστεί για τις αρχαιρεσίες την Κυριακή, ενώ πληροφορίες θέλουν τον Παναγιώτη Φασούλα να είχε τις ενστάσεις του.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Mετά τη νέα αναβολή στις εκλογές της ΕΟΚ, είναι άγνωστο πότε θα γίνουν και αν θα παραμείνει η προσωρινή διοίκηση που είχε οριστεί από το Πρωτοδικείο ή θα υπάρξει νέα σύνθεση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις: α) της παρ. 2 του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθρου 25 του Συντάγματος, β) της περ. β΄ της παρ. 3 του αρ. 11 του Ν.4249/2014 "Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες
διατάξεις", γ) του αρ. 7 του Ν.4703/2020 "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις" και δ) του αρ. 8 του Π.Δ.73/2020 "Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων".
2. Το υπ’ αριθ. πρωτ. 3017/1/11093-α΄ από 28/05/2021 έγγραφο της Υπηρεσίας μας προς την κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών και τον κ. Δήμαρχο Αθηνών.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από ώρες 06:00 έως 24:00 της Κυριακής
30 Μαΐου 2021 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Π. Κυριακού – Αναστασίου Τσόχα – Κόνιαρη. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει:
α) διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και της συμμετοχής σ’ αυτήν εξακοσίων (600) συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης". Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού
Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων και
β) συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του Γηπέδου "Απόστολος Νικολαΐδης" (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η ως άνω Γενική Συνέλευση), περί των δύο χιλιάδων (2000) οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την ολλανδική ομάδα “Ajax”, καθώς σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλογοι - λέσχες αντίπαλων ομάδων.

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr