Από το Βίκτωρας – Φλωρίδης στο «Σωλήνας» - Λευτέρης

Δημοσιεύθηκε πέρισυ, στις 12:09: 5/27/2021,

H κόντρα Αυγενάκη - Βασιλακόπουλου καλά κρατεί.

Εποχές Βίκτωρα Μητρόπουλου (πρώην παράγοντα της ΕΠΑΕ) – Γιώργου Φλωρίδη (πρώην υφυπουργός αθλητισμού), οι οποίοι για μήνες ήταν στα χαρακώματα, ζει αυτές τις ημέρες το μπάσκετ. Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και το πεδίο αντιπαράθεσης τους οι εκλογές της ΕΟΚ. Μέχρι σήμερα ο «σωλήνας» κάνει αυτό που θέλει, αν και διαρκώς προκύπτουν νέα δεδομένα μετά από ενέργειες του υφυπουργού αθλητισμού.

Η κόντρα Αυγενάκη – Βασιλακόπουλου προκάλεσε μέχρι και ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), η οποία απαντά στα όσα υποστήριζε ο υφυπουργός για πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου σχετική με τις εκλογές της ΕΟΚ.

Στην ανακοίνωση της η Ένωση κάνει λόγο για «συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση». Κάτι που όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή. Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία.»

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr