Μαλακατές: «Δεν αγοράζει ΑΦΜ ο Παναθηναϊκός - Θα έρθει και η διεκδίκηση ευρωτίτλων»

Δημοσιεύθηκε 2 χρόνια πριν, στις 8:30:0 3/15/2022,

O Tάκης Μαλακατές τόνισε στον bwinΣΠΟΡ FM ότι ο πήχης για τον Παναθηναϊκό ΑΟ σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πάντα ψηλά, αλλά χωρίς να αλλοιώνονται οι αξίες του, ενώ μίλησε και για την κατάκτηση τίτλων.

Την κατάκτηση τίτλων χωρίς να θυσιάζει τα ιδανικά του για αυτούς κατάφερε να συνδυάζει ο Παναθηναϊκός ΑΟ, όπως επισήμανε σε συνέντευξη του στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Μαλακατές!

O«ισχυρός άνδρας» της «μάνας του λόχου» του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του Κυπέλλου από την γυναικεία ομάδα βόλεϊ…

Ενώ έπλεξε το εγκώμιο των συνεργατών του, έκανε τον απολογισμό της έως τώρα θητείας του και παράλληλα αναφέρθηκε στην στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού στον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά όσα ειπε:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών: «Είναι ίσως το πιο ιστορικό τμήμα του Συλλόγου, με 30 τίτλους, 24 πρωταθλήματα. Μέσα στην κρίση όλου του Συλλόγου πέρασε δύσκολα, αλλά ευτυχώς κάποια άνθρωποι το στήριξαν. Έφτασε κοντά να πάρει τίτλο, επιβίωσε, πέρασε την περιπέτεια του υποβιβασμού και μετά με τη διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου αρχικά και μετά με τη δική μας έφτασε φέτος στον πρώτο τίτλο μετά από 11 χρόνια. Για μένα ήταν ένα απωθημένο χρόνων, γιατί είχε μείνει λίγο… παραπονεμένο το τμήμα αυτό».

Για τους τίτλους που κατακτά κάθε χρόνο πλέον ο Ερασιτέχνης: «Αυτός είναι ο στόχος, να κατακτούμε τίτλους».

Για το πώς αποφάσισε να εμπλακεί στον Ερασιτέχνη: «Είχα ζήσει την περιπέτεια του Πρωτοδικείου. Αν θες να αναλάβεις, που είναι μέγιστη τιμή, θα πρέπει να μπορείς να προσφέρεις. Αναλάβαμε έναν σύλλογο με διακανονισμένα χρέη και πολύ λιγότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η απόφαση να βγω μπροστά δεν ήταν εύκολη, μου πήρε καιρό. Κινητήριος δύναμη ήταν οι συζητήσεις με τον Σωτήρη Πανταλέων, παραμονές των τελικών. Η πίεση ήταν κι από εκεί, ότι αυτή η ομάδα δεν έπρεπε να διαλυθεί γιατί είχε πάρει το Λιγκ Καπ και είχε στόχους. Έβαλα πιο πάνω το συναίσθημα από οποιαδήποτε λογική. Στη ζωή μου έχω μάθει να μάχομαι. Έβαλα το κεφάλι κάτω, είχα αξιόλογους συνεργάτες και ο κύριος Βρανόπουλος με βοήθησε πολύ. Δεν τον ήξερα και χωρίς εκείνον δεν θα τα καταφέρναμε».

Για τον κ. Βρανόπουλο: «Κανένας δεν τον ήξερε. Τον γνώρισα όταν έγινε η πρόταση να έρθει να βοηθήσει, αλλά μέρα με τη μέρα έγινε ο πιο πιστός συνεργάτης και φίλος. Πέρα από το σημαντικό ποσό που βάζει, υπάρχει η διάθεση προσφοράς, να δίνει λύσεις και να είναι κοντά σε όλα τα τμήματα. Πολλές φορές σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο και σήκωσε ο ένας τον άλλο. Νομίζω ότι έχω κερδίσει έναν άξιο συνεργάτη και έναν πολύ καλό φίλο. Μαζί μπορούμε να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό πολύ ψηλά γιατί έχουμε όραμα. Η απόφαση για να παίξουμε στην Ευρώπη ήταν δύσκολη, γιατί μας έλεγαν πού θα τα βρείτε τα χρήματα. Όμως νομίζω πως δικαιωθήκαμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που πρέπει να διεκδικεί και τίτλους πανευρωπαϊκούς και νομίζω θα έρθει αυτή η στιγμή».

Για τους στόχους που έθεσε το 2020 και το αν τους έχει πετύχει: «Αν μου έλεγε κανείς ότι θα έχουμε πετύχει σε δύο χρόνια αυτά τα πράγματα, δεν θα το πίστευα κι εγώ ο ίδιος. Ποτέ δεν βάλαμε χαμηλά τον πήχη. Πάντα θέλαμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη και τα καταφέραμε. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό, είναι πολλές ενέργειες που κάνουμε και δείχνουν τις αξίες, όπως το futsal, η εναγκάληση των τμημάτων ΑμΕΑ που κερδίζουν καθημερινά τη ζωή από το κίνητρο που τους δίνει ο Παναθηναϊκός, με πρωτεργάτες τον Άγγελο Σκλαβουνάκη και τον κ. Βρανόπουλο. Δεν ασχοληθήκαμε μόνο με τη βιτρίνα. Ασχοληθήκαμε με το τμήμα στίβο, με την κολύμβηση, την άρση βαρών, την πυγμαχία, την σκοποβολή, το σκάκι… Δεν σκύψαμε μόνο στα τρία μεγάλα τμήματα και αγνοήσαμε όλα τα άλλα. Δώσαμε βαρύτητα σε όλο τον Παναθηναϊκό. Είναι η μάνα του λόχου. Προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά. Ακόμη και στο πόλο που θεωρείται παραμελημένο, βάλαμε στόχο. Το ρίξαμε οικειοθελώς για να ανέβει και πιστεύω πως θα κάνει σιγά-σιγά πρωταθλητισμό. Θα έρθει η ώρα και γι’ αυτό. Αν ολοκληρωθεί η Διπλή Ανάπλαση σίγουρα θα πάρουμε κι εκεί τίτλους».

Για τη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού: «Υπάρχουν μέλη που θέλουν να βοηθήσουν, όχι για να πάρουν διαρκείας στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Στα τόσα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών, πάντως, είναι πολύ λίγοι αυτοί που είναι πραγματικά κοντά μας. Κάπου προφανώς κάνουμε λάθος εμείς και δεν έχουμε βρει τον τρόπο να τους φέρουμε να βοηθήσουν. Το ότι δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε χιλιάδες μέλη, μάλλον κάνουμε κάτι λάθος εμείς οι διοικήσεις. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον γιατί δεν δίνει το 50άρικο για τον Παναθηναϊκό, αλλά θα αναζητήσω τον λόγο γιατί δεν το κάνει. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να κατηγορήσω κανέναν Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στα 3.500 μέλη με δικαίωμα ψήφου».

Για το πώς μπορεί να πείσει τον κόσμο να γίνει μέλος: «Δεν είναι εύκολο, προφανώς υπάρχει αποστασιοποίηση. Όταν δεν πάει καλά και το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, ο κόσμος απογοητεύεται. Πιστεύω πως στην πορεία θα δούμε τι γίνεται λάθος και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έρχεται στα γήπεδα του Ερασιτέχνη, μας βοηθά πολύ και τους ευχαριστούμε. Μακάρι να είχαμε μεγαλύτερα γήπεδα να έρχονταν περισσότεροι».

Για τη συνέπεια του Παναθηναϊκού: «Είναι από τις επιτυχίες της διοίκησής μας πως έχουμε οικονομική συνέπεια. Είναι μεγάλο επίτευγμα, γιατί όλοι είναι πληρωμένοι στην ώρα τους και έχουμε μειώσει σημαντικά το χρέος».

Για τα τμήματα που θέλει να δημιουργηθούν: «Θα θέλαμε να φτιάξουμε πάλι το χάντμπολ και να βελτιώσουμε το πόλο και το πόλο Γυναικών. Δεν είναι στις βλέψεις μας να φτιάξουμε ένα τμήμα απλά για να υπάρχει, αλλά θέλουμε να πρωταγωνιστεί. Ξεκινάμε πάντα όμως από το μηδέν, όχι αγοράζοντας ΑΦΜ».

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr