Ομάδα League of Legends δημιούργησε ο Παναθηναϊκός

Δημοσιεύθηκε 2 χρόνια πριν, στις 12:42: 3/10/2022,

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τριφύλλι επισημαίνεται η μεγάλη ανταπόκριση που έχουν πια τα eSports στο κοινό και τις επιτυχίες που σημείωσε το τμήμα τα προηγούμενα χρόνιά.

Την απόφαση να δημιουργήσει ομάδα «League of Legends» έλαβε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνεται η μεγάλη ανταπόκριση που έχουν πια τα eSports στο κοινό και τις επιτυχίες που σημείωσε το τμήμα τα προηγούμενα χρόνιά.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ομάδα στο League of Legends!
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοίνωσε την επαναδημιουργία ομαδας League of Legends και την επικείμενη επιστροφή των «πράσινων» στο ελληνικό πρωτάθλημα του δημοφιλούς παιχνιδιού.


Ενδεικτικά, το ελληνικό πρωτάθλημα Greek Legends League το 2020 συγκέντρωσε 3.2 εκατομμύρια ζωντανές προβολές και πάνω από 500.000 μοναδικούς θεατές, αποτελώντας την μεγαλύτερη διοργάνωση eSports στην Ελλάδα καθώς και μια από τις εμπορικότερες στην Ευρώπη.
Επομένως, οι gamers (και όχι μόνο) φίλοι του «τριφυλλιού», είτε παρακολουθούν τον σύλλογο σε κλασσικά αθλήματα είτε όχι, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα μέσω του δημοφιλούς παιχνιδιού League of Legends, το οποίο αριθμεί περίπου 200 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα eSports του Παναθηναϊκού κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα στο eFootball PES τον Απρίλιο του 2021 και το ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο στο FIFA τον Ιούνιο του 2021, ενώ κατέχει και δυο τίτλους στο League of Legends (Gameathlon 2018, LGC 2018).
Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού υπολογίζεται για το καλοκαιρινό πρωτάθλημα του 2022, με τις δυο πρώτες θέσεις να οδηγούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα EU Masters στο οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί οργανισμοί eSports καθώς και μεγάλα ευρωπαϊκά club (Schalke, PSV, OL Lyon κλπ).

 

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr