Βοτανικός: Πέρασαν και τυπικά από το Δημοτικό Συμβούλιο οι συμβάσεις

Δημοσιεύθηκε 2 χρόνια πριν, στις :17:00 3/2/2022,

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Στο σημερινό Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων είχε ως βασικό θέμα το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης που περιλαμβάνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, με τις συμβάσεις μεταξύ όλων εμπλεκόμενων μερών να ψηφίζονται κατά πλειοψηφία.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κώστα Μπακογιάννη.

«Σήμερα είναι μια ιστορική συνεδρίαση και είναι ενδεικτική της σπουδαιότητας της απόφασης. Όπως ξέρετε την προηγουμένη Τετάρτη ενημερώσαμε αναλυτικά τις τέσσερις μεγάλες παρατάξεις. Το κάναμε γιατί θέλαμε να είναι ενήμεροι έγκαιρα. Προσπαθούμε να πετύχουμε την ευρύτερη συναίνεση. Έργα όπως αυτό της Δ.Α. είναι πάνω από χρώματα. Αν είναι η Δ.Α. έχει χρώμα ας είναι το πράσινο ( του Παναθηναϊκού, του πρασίνου, της ελπίδας). Από την αρχή της θητείας μας βάλαμε ψηλά την Δ.Α.. Η Διπλή Ανάπλαση γίνεται πραγματικότητα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μαλακατέ, στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Γεωργίαδη, στον κ. Γεραπετρίτη και στον πρωθυπουργό για την αποφασιστικότητα. Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μας. Με την Δ.Α. μεγαλώνει η πόλη, μεγαλώνει και ο Παναθηναϊκός.

Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε πιστοί στην αρχή της απόλυτης διαφάνειας.  Η Διπλή Ανάπλαση είναι μια μεγάλη χωροταξική και πολεοδομική παρέμβαση για τη δημιουργία δύο υπερτοπικών – μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων.

Η Διπλή Ανάπλαση είναι μια ιστορία που συζητιέται πολλά χρόνια και πλέον  γίνεται πράξη. Έχουμε θωρακίσει όλη τη διαδικασία. Μέχρι το Νοέμβριο του 2020 όταν και υπογράψαμε το συμβόλαιο συνταντίληψης.

Αξίζει να τονιστεί ότι με το μετρό που θα δημιουργηθεί θα μπορεί να φτάσει σε 30 λεπτά από οποιαδήποτε σημείο της Αθήνας. Είναι ένα έργο που αξίζει στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Αθήνα μας. Νιώθω περηφάνια γι΄αυτό το έργο. Είναι μια ενηλικίωση της αυτοδιοίκησης. Ένα έργο… ναυαρχίδα. Θέλω να τονίσω ότι έχουμε πολλή δουλειά, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα τα καταφέρει».

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr