Φάκελος γήπεδο: Η τσαπατσουλιά του Ερασιτέχνη, η... μούγγα της ΠΑΕ και τα 4,1 ευρώ που θα εκτόξευαν τον Παναθηναϊκό σε όλα τα σπορ

Δημοσιεύθηκε 6 μήνες πριν, στις 5:11:0 3/27/2022,

Ο Πράσινος Τιμωρός γράφει για την πιο σημαντική εβδομάδα που έρχεται στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ίσως η πιο κρίσιμη στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου και που ίσως κρίνει τα επόμενα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και ερασιτεχνικά αθλήματα.

Ο Τιμωρός δεν θα κατευθύνει κανέναν για το τι θα ψηφίσει, ούτε θα αναλύσει τη ρητορική του «ναι» και του «όχι». Ο διχασμός μας έχει φτάσει εδώ που βρισκόμαστε σήμερα και δεν πρόκειται να μπούμε στο παιχνίδι που κάνει τους Παναθηναϊκούς να τρώγονται μεταξύ τους.

Ακολουθούν τα τρία γεγονότα που για κάποιους μπορεί να μη λένε τίποτα και για άλλους να είναι τροφή για σκέψη.

Η τσαπατσουλιά του Ερασιτέχνη

Ξεκαθαρίζουμε πως η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ειδικά ο σπουδαίος Παναθηναϊκός Δημήτρης Βρανόπουλος είναι αυτή τη στιγμή η μόνη φωτεινή πλευρά σε όλο τον σύλλογο. Μακάρι να υπήρχαν Βρανόπουλοι στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ... Από εκεί και πέρα όμως ο Ερασιτέχνης έχει κάνει μία σειρά από τραγικούς χειρισμούς, μετά από «συμβουλές» και «συνεργασίες» με ανθρώπους που είναι ντροπή να έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Δεν γίνεται η συζήτηση του Ερασιτέχνη με τα μέλη του για το γήπεδο να γίνεται λίγες ώρες πριν ανοίξει η κάλπη. Μάλιστα η διαδικασία των επιστολικών ψήφων έχει ήδη ολοκληρωθεί πριν καν ο ΑΟ συζητήσει το θέμα.

Είναι η απόλυτη παρωδία και ένα μεγάλο αυτογκόλ που δείχνει πολλά και μπορεί να θεωρηθεί πως με την ίδια τσαπατσουλιά έχουν συζητηθεί και υπογραφεί όλες οι συμβάσεις.

Η εξαφανισμένη ΠΑΕ

Μετά το τράβηγμα της πρίζας και τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού στη Β΄ Εθνική ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αγνοείται. Έχουμε ξεχάσει τη φωνή του, από εκεί που καθημερινά και για μία πενταετία τον ακούγαμε από τα Μέσα του να πηγαίνει κόντρα σε όλους.

Όπως σας το είχα πει είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να ψηφίσουμε για το γήπεδο αν πρώτα δεν έχει πάρει θέση η ΠΑΕ γι΄ αυτό. Το γήπεδο γίνεται για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, αυτός είναι το μεγάλο χαρτί και αυτός είναι που θα φέρει το χρήμα στο όλο πρότζεκτ, ενώ χωρίς την ΠΑΕ ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να σταθεί πουθενά μόνος του ούτε καν στη Λεωφόρο... Και μιλάμε για Ερασιτέχνη που να παίρνει πρωταθλήματα, να παίρνει Ευρωπαϊκά και οι άλλοι να τον κοιτάνε με το κιάλι.

Η ρητορική πως η ΠΑΕ έχει εκφράσει την άποψή της για τον Βοτανικό αφού υπέγραψε τις συμβάσεις δεν είναι αποδεκτό. Αν δεν θέλει ο Αλαφούζος να μιλήσει, που είναι και λογικό μετά από όσα έχουν γίνει στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, μπορεί να βγει κάποιο άλλο στέλεχος να μιλήσει.

Έστω να βγει ο κ. Βλάχος και να μας πει τι έσοδα προβλέπει η ΠΑΕ από τον Βοτανικό με κακό και καλό σενάριο. Γιατί συμφέρει την ΠΑΕ να παίζει στον Βοτανικό και όχι στο... ΟΑΚΑ, τι θα γίνει αν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αποφασίσει να ξανατραβήξει πρίζα.

Με 4,1 ευρώ το μήνα ο Παναθηναϊκός θα ήταν πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινός

Την απόφαση για το γήπεδο στον Βοτανικό θα την πάρουν ούτε 10.000 άνθρωποι. Γι΄ αυτό και ακούγονται πολλοί να λένε πως δεν γίνεται οι λίγοι να αποφασίσουν για 2 εκατομμύρια Παναθηναϊκούς.

Σωστό. Αλλά τα 2 εκατομμύρια Παναθηναϊκοί επέλεξαν πως 4,1 ευρώ τον μήνα δεν αξίζουν για να βλέπουν την ομάδα τους πρωταθλήτρια σε όλα τα σπορ και για πάντα, όπως λέει και ο ύμνος.

Προφανώς δεν θα είχαμε 2 εκατ. μέλη στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και εννοείται πως οι εποχές είναι δύσκολες και κάποιος μπορεί να μην έχει να διαθέσει ούτε 1 cent με το ψωμί να έχει φτάσει στα 2 ευρώ και τη βενζίνη στα 2,5. Όλα τα προηγούμενα χρόνια όμως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ήταν αυτοδύναμος και όμως κανείς δεν έκανε τη θυσία των 4,1 ευρώ.

Απλά μαθηματικά είναι και σε αναλογία με τη δυναμική που έχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού ο Ερασιτέχνης θα είχε τη δυνατότητα να ξεκινάει τη σεζόν έχοντας στα ταμεία του τουλάχιστον 5 με 10 εκατ. ευρώ και θα ήταν ένας Ερασιτέχνης που θα μπορούσε σε βάθος χρόνου όχι μόνο να «έλεγχε» τον κάθε Αλαφούζο, αλλά και να έχτιζε μόνος του γήπεδο όπως και όπου το ήθελε.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει και μετά το «ναι» ή το «όχι». Σε τι κατάσταση θα είναι όμως κανείς δεν το ξέρει...

 

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr