Οτιδήποτε άλλο πέραν της υλοποίησης του Βοτανικού, σχεδόν δε νοείται πια να συζητείται!

Δημοσιεύθηκε 2 χρόνια πριν, στις 5:00:0 2/24/2022,

Ο «Πράσινος Τύπος» γράφει στον απόηχο της συν. Τύπου για τον Βοτανικό, μετά το τέλος της οποίας είναι προφανές πλέον που βρίσκεται το συμφέρον του συλλόγου.

Η συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, ήταν κάτι παραπάνω από αναλυτική. Και ανέδειξε λεπτομερώς, κάθε τι που πρέπει να γνωρίζουμε για το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό. Είναι σεβαστό όλα αυτά τα χρόνια κάθε πλευρά, να είχε τη δική της άποψη για το ζήτημα της γηπεδικής στέγασης του συλλόγου. Άλλοι να στήριζαν Λεωφόρο, άλλοι Ελαιώνα. Πλέον, ωστόσο, όποιος κρίνει ως μη συμφέρουσα τη λύση του Βοτανικού εθελοτυφλεί. Γιατί πολύ απλά, η ευκαιρία που ανοίγεται εμπρός κυρίως για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και ακολούθως για το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι τεράστια!

Δεν υπάρχει επιχείρημα, πια, που να στέκει εναντίον του γηπέδου. Και η σύμβαση είναι ξεκάθαρα υπέρ του Ερασιτέχνη και την πλήρη κυριότητα των εγκαταστάσεων θα έχει όπως στη Λεωφόρο και τα πιο σύγχρονα γήπεδα που έχουν γίνει ποτέ θα αποκτήσει, όπως φυσικά και το μεγαλύτερο (σ.σ. μετά το ΟΑΚΑ) στάδιο στην Ελλάδα. Ακόμα και το επιχείρημα περί του ότι ο Βοτανικός είναι μία περιοχή... σκουπιδότοπος και παραμελημένη, δεν μπορεί να υποστηριχτεί στο εξής. Ενδεικτικά μόνο, μαζί με το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα δημιουργηθούν επίσης εκεί:

  • Κτίριο γραφείων από την εταιρία «Reds», αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Project της εταιρίας «Dimand» αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Δημιουργία αποθηκευτικών χώρων από την εταιρία «Εκδόσεις Λιβάνη», αξίας 3,34 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Ολοκλήρωση και λειτουργία των εγκαταστάσεων του πρώην κτιρίου «Μπ. Βωβός», αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Μετεγκατάσταση του σταθμού των ΚΤΕΛ, αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.
    Project της εταιρίας «Pasal», αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έχει φάτσα-κάρτα μπροστά του την προοπτική γιγάντωσής του. Και είναι δεδομένο ότι ο κόσμος του «τριφυλλιού», που τόσα έχει περάσει και συνεχίζει ακόμα να βιώνει, θα πάρει στις 30 Μαρτίου τη σωστή απόφαση.

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr