Το ζήτημα δεν ήταν ποτέ «Βοτανικός ή Λεωφόρος»!

Δημοσιεύθηκε 9 μήνες πριν, στις 5:00:0 1/11/2022,

Ο «Πράσινος Τύπος» αναλύει το κορυφαίο ζήτημα του γηπέδου, που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του συλλόγου για τα επόμενα πολλά δεκάδες χρόνια!

Η χθεσινή (10/1) συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη μας έκανε, όντως, σοφότερους. Με το κυριότερο συμπέρασμα όλων να είναι ότι ο Βοτανικός, πλέον, δεν αποτελεί μία θεωρία. Αντιμετωπίζεται στην πράξη πια ως ένα έτοιμο πρότζεκτ, χαρτογραφημένο, με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να ξέρει τι έσοδα θα λαμβάνει, τι εγκαταστάσεις θα πάρει, καθώς και την κυριότητα που θα έχει στο νέο του υπερσύγχρονο «σπίτι».

Ο Τάκης Μαλακατές και ο Δημήτρης Βρανόπουλος ανέλυσαν γιατί όλα οδηγούν στον Βοτανικό. Δεν απείλησαν, δεν κούνησαν το δάχτυλο, δεν επιδόθηκαν σε συναισθηματικούς εκβιασμούς. Γι' αυτό και ήταν σαφείς πως θα κατεβάσουν εκ νέου ψηφοδέλτιο στη «Μάνα του Λόχου», ακόμη κι αν δεν περάσει από τη Γενική Συνέλευση στα τέλη Φεβρουαρίου ο Βοτανικός.

Το τεράστιο έργο της Διπλής Ανάπλασης δεν ήταν ποτέ στην πραγματικότητα ένα δίλημμα «Βοτανικός ή Λεωφόρος», αλλά «ρεαλισμός ή μη»! Ανέκαθεν, η επιλογή του Ελαιώνα ήταν η μοναδική ρεαλιστική λύση και συνάμα, αυτή που θα έδινε στον Παναθηναϊκό ό,τι είχε ανάγκη. Ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα θα έχει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη χώρα και τις μακράν καλύτερες εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Ήταν δίκαιο να συμβεί αυτό, από τη στιγμή που το «τριφύλλι» παραχωρεί ένα περιουσιακό στοιχείο του μεγέθους και της αξίας της ΛΕΩΦΟΡΟΥ!

Όπως έγραψε και ένας καλός συνάδελφος σε μία δημοσίευσή του, το ρεαλιστικό δίλλημα αν θέλαμε ντε και καλά να ορίσουμε ένα, θα ήταν στην πραγματικότητα το «Βοτανικός ή ΟΑΚΑ». Μόνο εκεί θα μπορούσε να υπάρξει μία Παναθηναϊκή Πολιτεία ανάλογου εύρους με τον Ελαιώνα, με πολλά όμως περισσότερα εμπόδια να έπρεπε τότε να προσπεραστούν. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για να πειστούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού και να ψηφίσουν «ναι» στην κρισιμότερη Γενική Συνέλευση στη σύγχρονη ιστορία του σωματείου; Ναι, είναι η απάντηση. Νούμερο ένα προτεραιότητα; Να μιλήσει και η ΠΑΕ για τον Βοτανικό. Να καταδείξει κι εκείνη, γιατί η εν λόγω επιλογή κρίνεται βέλτιστη.

Ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος έχει τραβήξει όχι πολλά, ΑΠΕΙΡΑ τα τελευταία χρόνια. Και δεν μιλάμε μόνο για τα χρόνια διοίκησης Γιάννη Αλαφούζου. Η δυνατότητα να αλλάξει τόσο σημαντικά το κλαμπ στάτους με νέο γήπεδο και εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, κρίνεται ευκαιρία που ενδεχομένως να μην ξαναυπάρξει στο άμεσο μέλλον! Ο Παναθηναϊκός του Βοτανικού, ο Παναθηναϊκός της Λεωφόρου που πάντα θα είναι το «πατρικό» του, μπορεί επιτέλους να γίνει ένα «θηρίο». Το «θηρίο» που τόσα χρόνια θέλαμε να ξυπνήσει και να κυριαρχήσει. Σαν πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτυνός. Η ευκαιρία είναι μπροστά...

Ακολουθήστε το Prasinostypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Prasinostypos.gr